Даниил Медведев се класира в третия кръг на турнира по тенис от сериите Мастърс 1000 в Торонто, след като победи Александър Бублик с 4:6, 6:3, 6:4 в мач, който бе прекъснат за кратко от дъжд.

Световният №2 загуби срещу Рафаел Надал на финала в Торонто през 2019, а през 2020 турнирът бе отменен заради COVID-19 пандемията. Испанецът пък няма да бъде пречка за руския тенисист в това издание на надпреварата, тъй като се оттегли от участие заради контузия в стъпалото.

Бублик спечели първия сет с пробив в деветия гейм, който защити за 6:4. Медведев обаче спечели подаванията на тенисиста от Казахстан в шестия гейм на втория сет и в началото на третия, а това бяха последните два пробива в двубоя. Руснакът го затвори с 40:0 и първи мачпойнт.

Джон Иснър пък спечели първия си двубой на турнира с 6:4, 6:1 срещу Алехандро Давидович Фокина. Кей Нишикори, Николис Басилашвили, Душан Лайович и Карен Хачанов също продължават в третия кръг, а Григор Димитров напусна надпреварата с награден фонд от 3.49 милиона долара след 3:6, 4:6 срещу Райли Опелка.

Поставената под №2 Бианка Андрееску започна турнира с 6:1, 3:6, 6:3 срещу квалификантката Хариет Дарт. Това бе първи мач за 21-годишната канадка от юни насам, когато тя отпадна на старта на Уимбълдън.