Шампионът на US Open Даниил Медведев се присъедини към победителката при дамите в Ню Йорк Ема Радукану, отказвайки участие на домашния турнир в Москва.

Медведев, който спря световния номер 1 Новак Джокович от първи календарен шлем при мъжете от 1969-та насам с триумфа си на Флашинг Медоус, заяви, че „моето тяло не е на 100% готово“. Вторият в света руснак загуби в четвърти кръг на Мастърса в Индиън Уелс от първата ни ракета Григор Димитров тази седмица.

Сега той ще се фокусира върху това да завърши по силен начин сезона, когато ще защитава титлата си на Финала на осемте най-добри и да изведе Русия във Финала на Купа Дейвис. „Предвид факта, че календарът е изключително тежък, почувствах, че тялото ми не е вече на 100%. Решението беше много трудно за мен, но трябва да бъде взето в опит да имам възможност да завърша силно тази година“, написа руснакът в социалните мрежи. Решението на Медведев означава още, че малките му надежди да свали Джокович от върха на ранглистата до края на годината почти сигурно са приключили.

 

В четвъртък, 18-годишната Радукану се оттегли от Кремлин Къп, обяснявайки отказа си с „промяна в графика“. Британката претърпя поражение от Аляксандра Саснович във втори кръг в Индиън Уелс в първия си мач след триумфа на US Open.