Даниил Медведев поздрави директора на WTA Стив Саймън за решението женският тур да преустанови всичките си турнири в Китай заради случващото се с Пен Шуай.

„Това, в което всички искаме да се уверим, е че Пен Шуай наистина е добре, което в момента не е напълно сигурно. Направеното от WTA е нещо голямо и изпраща силно послание, тъй като те поставиха икономическите си интереси на заден план. Има много мнения за това какво трябва да се направи в подобна ситуация. Много хора критикуват ATP заради това, че все още не са предприели нещо подобно, но аз ще се въздържа от такива оценки, тъй като има множество гледни точки. Това, което Стив Саймън направи, беше много смело, тъй като WTA със сигурност ще загуби много пари заради липсата на турнири в Китай“ – заяви първата ракета на Русия.

„Следващите турнири в Китай са чак след една година и дотогава въпросът най-вероятно ще е решен и ще е напълно ясно какво се случва с Пен Шуай. Предполагам, че тогава всичко вече ще е приключило. Ако трябваше да играя там след седмица, щях да се чувствам некомфортно, но трябва да почакаме и да видим как ще се развият нещата. Освен това е факт, че играем и в други държави, където има политически проблеми“, добави още той.