Данийл Медведев е амбициран да направи „перфектен мач“ срещу Карлос Алкарас във финала на Мастърс-а по тенис в Индиън Уелс. По-късно тази поставеният под номер 3 руснак ще се изправи срещу втория в схемата испанец. Интересното е, че това е своеобразно преиграване на финала в същия турнир от миналия сезон. Тогава Алкарас спечели в два сета – 6:3, 6:2.

След като победи испанеца в първата им среща на "Уимбълдън" през 2021 г., Медведев претърпя две поредни поражения от световния номер 2 - в Индиън Уелс и после в Лондон на "Уимбълдън" миналата година. Заради това на Медведев не се даваха големи шансове да победи Алкарас на полуфинала на US Open 2023, но той направи точно това, отстранявайки испанеца в четири сета.

Медведев беше попитан дали ще трябва да играе перфектно срещу Медведев и с нагласата, че трябва да играе "10 от 10, 11 от 10, 13 от 10".

Gulliver/GettyImages
8 снимки

"По този начин влязох и в мача с Карлос на Откритото първенство на САЩ. Все още се чувствам по този начин. Мисля, че днес той показа точно защо аз лично смятам, че този корт му подхожда идеално“, каза Медведев.

"Ако искам да спечеля, ще се опитам да видя какво мога да направя тактически, но след това трябва да отида там, да се опитам да играя на линията, да се опитам да направя някои невероятни удари, да вляза в главата му и да се опитам да спечеля по този начин."

Така Медведев описа рецептата си за успех срещу Карлос Алкарас в предстоящия финал на турнира в Индиън Уелс.

Днес Медведев ще опита да спечели първата си титла след Мастърс-а в Рим през 2023 г., а Алкарас се надява да триумфира за първи път след Уимбълдън.