Данийл Медведев ще играе на полуфинал в Индиън Уелс срещу Томи Пол, но не остана безразличен към другата среща, в която един срещу друг тази вечер застават двете млади звезди на тениса в момента – Яник Синер и Карлос Алкарас.

„Никой не може да каже колко титли от Големия Шлем ще спечелят двата след 10 години. Към момента изглежда, че Синер би имал предимство в това отношение, но според мен и Алкарас е страхотен. Наистина ще е трудно сега да се предвиди кой ще е по-успешен, но и двамата са изключително интересни за гледане“, заяви руснакът.

Медведев пък излиза срещу Томи Пол във втория полуфинал на Мастърс-а в Индиън Уелс.

„Видях първата му среща, той спечели с лекота, изглежда, че играе много добре, но аз не съм гледал други негови срещи. Преди турнира тренирахме заедно, нямам търпение да излезем един срещу друг и да влезем в истинска битка“, каза Медведев.

Руснакът имаше спречкване с Холгер Руне на четвъртфинала, но бързо разсея слуховете за някакъв проблем между двамата.

„Беше недоразумение. Ние живеем в ера, в която навсякъде има социални мрежи и тази размяна на реплики ще остане някъде там, но аз ви уверявам, че няма нищо. Това е нещо, което понякога се случва на корта. Той се е извинил, аз не съм го видял, останах ядосан, но се оказа, че не съм прав. Така че всичко е наред“, завърши Медведев.