Словакът Мартин Клижан сподели много добро мнение за DIEMA XTRA Sofia Open и за София като цяло.

Именно в българската столица Клижан показва, че е на път да се завърне в елита на световния тенис. Заради контузии и различни проблеми през 2017-а, в момнента бившият №24 е едва на 147-о място в света. Заради това той трябваше да играе в квалификациите, но вече записа три победи, след като в първия кръг се справи и с Александър Донски.

"Трудно е да се завърнеш след 5 месеца без тенис, трябваше да си направя операция на носа, имах толкова много проблеми, които да реша. Не пътувах до Австралия, защото трябваше да тренирам. Сега се завръщам в тура и се надявам постепенно да се завърна на мястото, на което бях, а това е в първите 30", заяви Клижан.

"Имах доста колебания в последните години, надявам се вече да вървя само нагоре. Ставам по-опитен и умен."

"Смених треньора си, вече работя с Доминик Хървати, той ме натиска във всяка тренировка и не мога да си позволявам да си лягам късно, защото на следващия ден ще умра на корта. Сега е много по-добре."

"Различно е нивото в Чалънджър турнирите, организацията, хотелите, храната, хората в залата, всичко е много по-добре в АТР тура. Преди съм казвал, че съм се отегчавал от някои неща в АТР състезанията, защото съм мислил, че не са достатъчно добри, но в Чалънджър всичко е много по-лошо."

"Турнирът в София е страхотен. Добър знак е, че се връщам тук всяка годна, много ми харесва, няма и едно нещо, което да не ми харесва. Всичко е много по-близо, на по 5 минути разстояние. Давам всичко от себе си на корта, а хората оценяват усилията. Пътят е дълъг, но усещането ми към София е страхотно."