Хуан Монако и Адриан Манарино оправдаха очакванията за равностоен мач помежду си в първия кръг на АТП Мастърс турнира в Индиън Уелс. Сблъсъкът между двамата тенисисти продължи над 2 часа и завърши с победа за Манарино с 6:3, 6:7 (5), 6:1.

Французинът, 61-и в световната ранглиста, стартира много убедително срещу Монако и още при първата открила се възможност реализира пробив за 3:1. Това се оказа и единственият брейк в първия сет, в който аржентинецът беше постоянно догонващ и накрая отстъпи с 3:6.

Вторият сет предложи далеч по-атрактивна битка. Само в откриващите му три гейма двамата играчи си размениха по един пробив, а след известно затишие, те отново започнаха да валят в най-решителните мигове. Монако проби противника си, за да поведе с 5:3 и дори имаше сетбол на свой сервис, но пропусна и после загуби подаването си. Впоследствие Манарино получи сходен шанс, като реализира брейк за 6:5, но също не можа да го затвърди и това доведе до тайбрек. В него южноамериканецът стигна до ранен аванс от 5:2 точки, което му помогна да се наложи със 7:5.

На този фон едва ли някой по трибуните очакваше толкова едностранчив финален сет, ала точно това се получи. Манарино стабилизира подаването си и затвори всички пролуки пред своя опонент. Два бързи пробива на нула доведоха нещата до 4:0 за французина и оттам нямаше много съмнения кой ще излезе краен победител.