Джуди Мъри се обяви категорично против рестарта на тениса от началото на август. Майката на Анди и Джейми Мъри дори смята, че през 2020 година не трябва изобщо да се играе тенис. Тя призова всичко да започне отначало чак през 2021 и заяви, че не бива да се вземат прибързани решения.

„Смятам, че през този сезон тенис не трябва да се играе, нека започнем отново през 2021. Така ще е най-добре за всички, докато не се появи ваксина срещу коронавируса, не сме в безопасност. Сега е трудно да преценим рисковете, всяка държава се справя по различен начин с пандемията, някъде мерките са облекчени, а другаде нещата се влошават и ситуацията е тежка. Проблемът с тенисистите също е сериозен, някои са готови да играят, а други се чувстват притеснени за здравето си. Вярвам, че най-разумно е да отпишем годината и призовавам отговорните фактори да обявят сезона за приключен“, сподели Мъри.

Трудно е обаче да гадаем дали някой ще се вслуша в съветите на Джуди Мъри, след като все повече се твърди, че тенис през 2020 година ще има. Много тенисисти изразиха мнението си и заявиха ясно, че от началото на август желаят отново да се завърнат на корта. Цари оптимизъм относно провеждането на US Open и Ролан Гарос, а някои турнири от „мастърс сериите“ също е вероятно да бъдат изиграни. Скоро, ATP и WTA трябва да излязат с конкретни решения за бъдещето на тениса през 2020 година.