Новак Джокович е световният №1 и е спечелил до момента 16 титли от Големия шлем. Уважават ли го обаче достатъчно феновете? Според майка му – Дияна, отговорът е отрицателен.

„Той е мил, любезен и се труди много усърдно. Хората обаче не го оценяват, защото играе в ерата на Роджър Федерер и Рафаел Надал“, сподели майката на Джокович в интервю за списание GQ.

„Когато Новак беше трети в света, всичко беше ок. Федерер и Надал бяха първи и втори. Но когато той стана №1, не можеха да го понесат. Не знам защо. Аз също страдам. Хората уважават това, което прави, но ако излезе срещу Федерер, ще са за Федерер. Така му дават (б.а на Джокович) повече сили“.

 „Новак се подготвя много преди мачове с Федерер и Надал. Той ми казва, че знае, че е трудно срещу тях. Не за първи път хората подкрепят Федерер срещу него, но той ми казва, че си представя, че викат за него“.

За никого не е тайна, че Джокович иска да останe в историята като тенисистът с най-много титли от Големия шлем:

„Мисля, че ще успее да го направи. Целта му е да бъде най-добрият в света. Ако иска това да е така, му трябват още Шлемове. Искам само да е здрав. Ако е здрав, обзалагам се, че ще успее“.