Швейцарецът Роджър Федерер спаси две разигравания за първия сет на турнира в Дубай и в крайна сметка победи трудно унгареца Мартон Фучович със 7:6(6), 6:4 за час и 56 минути, с което продължи преследването на стотната титла в кариерата си.

Федерер, 7-кратен шампион в Дубай, остава непобеден на четвъртфиналите на турнира и с общ баланс 51-6. Неговият следващ съперник ще бъде излъчен от мача между шестия в схемата Борна Чорич или Николос Басилашвили.

37-годишният швейцарец остана само на две победи от осмата титла в Дубай и стотна в неговата кариера, като той ще бъде едва вторият тенисист в Оупън ерата с подобно постижение след Джими Конърс, който има 109. За Федерер обаче не бе лесно да се класира на полуфиналите, защото Фучович изигра добър мач и държеше швейцареца на основната линия с отличен форхенд. Федерер не успяваше да наложи доминацията си дълго време, но в тайбрека за втория сет дръпна с 3:0 и го спечели.

Двамата си размениха по един пробив до 4:4, след което Фучович отрази три шанса на Федерер за нов брейк и над корта заваля лек дъжд. Минути по-късно обаче швейцарецът се възползва от петия си пореден шанс за пробив и го защити, за да спечели срещата./БТА