Българската надежда в тениса Александър Лазаров стана вторият ни представител, който отпада в квалификациите на DIEMA XTRA Sofia Open. Той се бори лъвски с германеца Оскар Оте, но падна с 1:2, след като взе първата част.

Той отдаде поражението си на напрежението и на факта, че в третия сет е мислил прекалено много за пропуснатите шансове във втората част, когато успя да навакса изоставане от 2:5 гейма.

"Бях близо след спечелването на мача след първия сет, но се повлиях от напрежението. Имам напредък, миналата година паднах в два сета, подобрявам нещата, знам върху какво да работя, но имам още много", заяви Лазаров пред DIEMA SPORT и продължи с анализа.

"Не съм играл на такова ниво достатъчно, за да съм спокоен във важните моменти. Когато се върнах от 2:5 до 5:5 ми даде самочувствие, виждам, че съм способен, само ако дам всичко от себе си. Като цяло съм доволен от играта си", заяви тенисистът и благодари на феновете за подкрепата.

"Ако не бяха феновете, може би нямаше да мога да обърна резултата във втория сет. Радвам се, че успях да се върна тук и да играя пред родна публика", сподели още родният тенисист. Той сподели и как е повлиял отказът от турнира на Григор Димитров, който се контузи и не успя да дойде в София.

"Жалко, че не дойде Григор, той кара всеки един от нас да играе най-добрия си тенис. Имаме някого, когото искаме да стигнем. Когато го няма, се опитваме да не му подронваме имиджа, защото трябва да представяме страната си така, както и той", обяви Лазаров и разкри какви са очакванията му за годината.

"Очакванията от семейството ми към мен са големи, имаме спорове и битки за тренировки и турнири. Целите ми най-вече са да съм здрав, не си поставям някакви високи цели. Винаги съм си поставял такива и накрая нищо не се получава и хората започват да се съмняват, затова гледам мач за мач и се надявам един ден да стигна там, където заслужавам", завърши Лазаров.