Отборът на света води с 8:4 преди решителния трети ден на Laver Cup, но тимът на Европа все още има своите шансове да обърне хода на надпреварата. В неделния ден всяка победа носи по 3 точки, което означава, че всичко е възможно и обрата не е изключен. За да триумфира, Европа трябва да спечели поне три от четирите мача в програмата. Въпреки отсъствието на Григор Димитров, отборът ще разчита на звездните си състезатели като Карлос Алкарас, Каспър Рууд и Александър Зверев, които ще се изправят срещу силната конкуренция на тима на света, воден от играчи като Бен Шелтън и Франсис Тиафо.

Григор Димитров ще приключи участието си на тазгодишния Laver Cup само с един изигран мач. Българският тенисист показа впечатляваща игра срещу Алехандро Табийо в петък, но в края на срещата получи физически дискомфорт. Впоследствие той призна, че тялото му напоследък му създава сериозни проблеми, което накара капитана на отбора на Европа, Бьорн Борг, да го извади от плановете си за събота. Въпреки оптимизма на Димитров, че може да се завърне на корта в неделя, изглежда, че първата ни ракета все още не е напълно готова и няма да вземе повече участие в турнира.

Битката на корта обещава да бъде драматична, тъй като Европа ще даде всичко от себе си, за да запази шансовете си за победа.

Програма

Uber Arena (започват не преди 13:00 часа):

1.Карлос Алкарас / Каспър Рууд - Бен Шелтън / Франсис Тиафо
2.Даниил Медведев - Бен Шелтън
3.Александър Зверев - Франсис Тиафо
4.Карлос Алкарас - Тейлър Фриц