Родният тенисист Димитър Кузманов разказа за успеха си срещу Ласло Джере на АТР 250 тенис турнира в Анталия. Той записа втора победа над тенисист от топ 100 в кариерата си.

„Беше много тежък мач за мен, чисто физически и психологически, тъй като след вчерашната битка, продължила 3 часа и половина тялото ми не се чувстваше добре. Въпреки усилията на физиотерапевтите, не бях напълно възстановен. От началото на мача поддържах едно брутално високо темпо, което ми се отплати. И се радвам, че спечелих трета победа на турнира“, коментира втората ни ракета, който започна в Турция от квалификациите.

Това е първо класиране на осминафинал за 27-годишния пловдивчанин в състезание от календара на ATP Tour. Кузманов е доволен, че по програма ще почива утре и чак в неделя ще се изправи срещу водача в схемата Матео Беретини.

„Какво по-хубаво от това да играя срещу тенисист от първите 10 в света? Добре е, че утре ще имам време да се възстановя. Най-важното е да покажа на какво съм способен срещу Беретини“, добави пловдивчанинът пред БНР.