Треньорът по физическа подготовка на Григор Димитров – Себастиан Дюран разкри подробности за работата с най-добрия български тенисист по време на заключителния турнир на АТР в Лондон.

Кондиционният специалист работи с Гришо от 8 години и е преживял и хубавите, и трудните моменти заедно с него.

„Най-голямото предизвикателство в Лондон беше да намерим баланса между интензитета, който имаше в края на сезона и възстановяването, тъй като знаехме, че ще е много трудно във финалната фаза, както физически, така и емоционално. За нас беше важно да му помогнем да остане на нивото, което показваше в последните седмици и да внимаваме да не прегори”, коментира Себастиан Дюран.

Водещ тенис специалист: Григор се доказа като голяма звезда

„Физически не е имал никакви проблеми да издържи на натоварването. Всъщност той имаше много труден първи мач, по-скоро емоционално. Знаете, първи мач, нещо много специално, за първи път на такова събитие.Трябваше да устои на напрежението и стреса. Преминахме през това и то му даде невероятен тласък. Вторият и третият му мач баха невероятни. На полуфиналите срещу Джак Сок, който е сред най-добрите в света, мачът беше много напрегнат и започна да става трудно. На финала пък се изправи срещу Давид Гофен след минимално време за почивка”, сподели още треньорът за представянето на Григор Димитров.

Поглед към ваканцията на Гришо

Най-красивата жена в голфа се забавлява с Григор

„От 8 години работим заедно, имах късмет да преживея различни моменти с него – силни и тежки. Излязохме от типичната концепция за физическа подготовка. Искахме да вкараме някои моменти на психологическо ниво, за да е силен в тежките моменти. Когато слезе до 40-ото място, не беше лесно да се работи всеки ден. После дойдоха тези невероятни мигове в края на годината. Завършва годината с пет победи срещу петима играчи от Топ 10. Беше изключително затова и емоциите бяха много. Надявам се, че това ще продължи за Григор”, каза Себастиан Дюран.