Повече от една седмица мина от грандиозния триумф на Григор Димитров във финалния турнир на АТР за годината, а отзвукът за постижението му не стихва по света. Той си заслужи похвали и от водещия испански тенис-анализатор Еухенио Гранде. 

Втора седмица Григор официално номер 3 в света

Той направи анализ на победата му във финала на надпреварата срещу Давид Гофен, след което стигна до заключението, че най-после звездата на българина е изгряла ярко на небосклона в този спорт. 

Бивш номер едно в тениса очаква Григор да избухне в Мелбърн

"Българинът взе титлата не просто като дебютант, но и като непобеден такъв. Това не се беше случвало от 1998 г., когато това направи нашето момче Алекс Коретча. Определено този финален сблъсък задоволи всички зрители в залата и пред екраните."

Калин Терзийски за Гришо: Клето момче, което просто играе добре тенис

"По този начин Димитров се затвърди като една от най-големите звезди в този спорт и най-после свали част от напрежението върху себе си, което му тежеше заради очакванията да спечели някой от най-големите турнири."

Тайните на перфектния тандем Григор Димитров - Дани Валверду

"От известно време от него сякаш се изискваше да спечели голям турнир и той го стори. Сега вече може да се наслаждаваме на големия му талант, а той да го демонстрира с по-голямо спокойствие", написа Гранде по адрес на Гришо.