В момента тенисът изживява една от златните си епохи, след като на корта се подвизават толкова много велики играчи наведнъж. А за мнозина най-великият на всички времена е Роджър Федерер, когото все още имаме щастието да гледаме на живо, макар и на 37 години. 

Затова и е интересно да разберем какво мисли смятаният за най-велик тенисист в историята по тази тема. Точно с такъв въпрос към него се обърна изданието Tennis 365, а Маестрото сподели размишленията си. 

"В последните 25 години тенисът се промени много. В началото на професионалната ера на този спорт множество играчи са си позволявали да пропускат един или два турнира от Голмия шлем, да залагат предимно на силните си настилки. Сега не е така."

"Преди и ранглистата се е правела различно, можел си да залагаш само на силните за теб турнири. А и вече в днешно време сякаш играчите повече преследваме рекордите, грижим се повече за здравословното си състояние, за да стоим по-дълго във форма, пътуваме и повече."

"Някои момчета постигнаха успехите си като млади, други като по-възрастни. Получиха се и серии на някои от нас, така че не може да се каже еднозначно кой е най-великият в историята. Дебатът е напълно отворен", сподели Федерер.