Григор Димитров не се наслаждава на най-добрия си отрязък през сезона и това е видно. Читателите на Gong.bg достатъчно категорично заявиха, че в последно време българската тенис звезда ги разочарова с изявите си.

Откакто 25-годишният хасковлия спечели турнира Garanti Koza Sofia Open, формата му се върна към никак незадоволителните нива от миналия сезон. Той се представи сравнително добре на последвалия АТП 500 турнир в Ротердам, където отпадна на четвъртфинал от белгиеца Давид Гофен. Оттам нататък обаче събитията се влошиха въпреки няколкоседмичната пауза.

Григор рано-рано яхна камилата към дома

Във втория кръг на Индиън Уелс Димитров преодоля лесно Михаил Южни с 6:4, 6:0, но след това дойде отпадане в три сета срещу Джак Сок. В следващите три турнира – Маями, Маракеш и Монте Карло (всеки от които се провежда на клей кортове) – Григор загуби още в първия си мач. Гуид Пея го спря във Флорида, а в Маракеш испанският ветеран Томи Робредо го пречупи с 6:4, 1:6, 6:1. Дъното беше тази седмица, когато квалификантът Ян-Ленард Щруф изхвърли българина от Монте Карло отново в три сета, като осъществи пълен обрат.

Логично почти 40 процента от гласувалите в нашата анкета заявиха, че се чувстват разочаровани от Димитров. Той очевидно ще трябва да се реваншира, като ще има такъв шанс на турнира в Мадрид (който започва на 7 май).

ПОВЕЧЕ ЗА РЕЗУЛТАТИТЕ – ВИЖТЕ ТУК!

Все пак над 19 процента от участвалите във вота все още не загубили вяра във възможностите на Григор, а близо 16 процента го подкрепят безрезервно дори когато резултатите не са положителни.