Норвежкият тенисист Каспер Рууд не очаква да настигне популярността на футболиста Ерлинг Халанд, дори и да победи Карлос Алкарас във финала на Откритото първенство на САЩ. При успех той ще оглави световната ранглиста при мъжете в тениса.
 
Рууд вече е номер 1 в тениса в родината си, наследявайки обичта на феновете от баща си Кристиан, който е част от топ 50 по време на кариерата си през 90-те години.
 
„Ерлинг прави невероятен сезон до момента. Всички се надяваме да продължи така. Истинска радост е да го гледам как бележи гол след гол. Той очевидно е най-голямата звезда в Норвегия в момента. Вероятно ще бъде такъв още много години.
 
Аз съм концентриран върху моята кариера. Надявам се, разбира се, да печеля още турнири. Искам да представям Норвегия в добра светлина и да поставя поне малко на картата норвежкия тенис“, заяви Каспер Рууд.
 
И четиримата полуфиналисти на Откритото първенство на САЩ тази година достигнаха за първи път до този етап в кариерите си, както и най-младите четирима в турнир от Големия шлем след Новак Джокович, Анди Мъри, Рафаел Надал и Роджър Федерер през 2008-а.
 
„Имаше доста нерви в полуфиналния мач, но се надявам, че на финала ще се получи хубава битка“, каза още Каспер Рууд, който отстрани руснака Карен Хачанов и в спора за титлата ще се изправи срещу испанеца Карлос Алкарас.
 
В първия си финал от Шлема – тази година във Франция, Рууд бе надигран от Рафаел Надал. „Той ме победи убедително и се надявах, ако пак достигна до финал да нямам точно него за съперник. Надявам се, че опитът, който натрупах ще ми помогне“, добави Рууд.