Навлизаме в решителната част от тенис сезона. Останаха 4 свободни места за финалите на ATP в Торино, които ще се проведат между 12 и 19 ноември.

След вчерашния триумф в Пекин на Яник Синер, официално стана ясно, че италианците ще имат свой представител сред 8-те най-добри на финалната надпревара за сезона. Освен Синер за финалите в Торино вече се класираха Новак Джокович, Карлос Алкарас и Даниил Медведев. Тепърва ще бъдат  разпределени още 4 места, като поне 10 тенисисти имат своите шансове за класиране.

Най-близо към момента да си осигурят билет за турнира са Саша Зверев и Андрей Рубльов, а с колебливото си представяне напоследък, Стефанос Циципас ще трябва да се потруди още преди да попадне сред голямата осмица. Борбата ще се води до последно, а в никакъв случай не бива да бъдат отписвани шансовете и на Томи Пол, Тейлър Фриц, Франсис Тиафо, Каспер Рууд, Холгер Руне и Карен Хачанов. Всички те все още имат доста добри възможности да се борят за четирите останали свободни места, като битката се очертава да бъде доста оспорвана.

До края на сезона тепърва предстои да се раздадат страшно много точки, а до месец време ще знаем и кои 8 тенисисти ще се борят за трофея в Торино. Интересът към събитието е огромен, като вече е поставен своеобразен рекорд по продадени билети.  Никога досега, в двете издания на престижната надпревара  състезанието не се е радвало на толкова голям зрителски интерес. Към днешна дата са продадени 118651 билета за двубоите, а съвсем скоро се очаква ценните хартийки да бъдат изкупени напълно