Куп звезди на световния тенис ще пропуснат един от най-важните турнири от сериите Мастърс в Индиън Уелс. Надпреварата в калифорнийската пустиня стартира следващата седмица, а редица големи имена вече обявиха отсъствието си. 

Последният от тях е Давид Гофен. Белгиецът контузи окото си в мача с Григор Димитров на полуфиналите в Ротердам и от тогава не е играл. Той обяви, че все още не е възстановен напълно и пропуска първия от двата поредни Мастърса в САЩ. 

Вчера отсъствието си от Индиън Уелс и Маями декларира и световният номер 2 Рафа Надал, който има проблеми с бедрото, а новият любимец на българската публика Стан Вавринка също няма да участва в двете надпревари заради напрежение в коленете. 

Отдавна е ясно, че бившият номер едно в света Анди Мъри няма да участва поне до юни, а в последния момент се отказаха и френските ветерани Жо-Вилфред Цонга и Ришар Гаске. До последно под въпрос ще бъде и Новак Джокович, но е по-вероятно сърбинът да се запази поне още няколко дни, въпреки че тренира усилено само на километри от Индиън Уелс. 

Така поставен под номер едно остава Роджър Федерер, втори в схемата е Марин Чилич, а българската звезда Григор Димитров ще е трети поставен.