Никога не е приятно да загубиш финала на турнир, който преди година си спечелил, но Джон Иснър прие много достойно поражението си от Роджър Федерер на Мастърса в Маями.

Като цяло швейцарецът бе очевидно по-добрият на корта, а в края и Иснър нямаше как да се противопостави заради силна болка в крака. Той обаче джентълменски остана на корта до самия край, а след това директно призова Маестрото да не се отказва от играта.

"Роджър, поздравления, беше твърде добър днес. Беше твърде добър на този турнир. Беше твърде добър през цялата си кариера. Ти си просто невероятен в това, което правиш.  Огромни късметлии сме да си част от тази игра. Всички ние искаме да продължиш да играеш и никога да не се отказваш", каза Иснър на церемонията след двубоя.

Малко по-късно пък Големия Джон изрази подобно мнение и в Instagram. "Никога не съм бил толкова щастлив след загуба, но няма срамно в това легендата Роджър Федерер да ти срита задника."

В последствие Иснър коментира и по-подробно по какъв начин Федерер е успял да се справи с такава лекота с неговия сервис. "Имало е играчи (които се справят със сервиса му б.р.). Той просто го прави малко по-различно. Той просто я блокира. Докато Новак, когато е фокусиран, просто я връща мощно, не я блокира толкова много. Роджър стоеше и близо до основната линия, просто реагираше много добре и много бързо на моя сервис. Имам предвид, той е нещо различно."

В хода на турнира Иснър бе допуснал само четири пробива в пет мача, но само в откриващия сет Федерер го проби три пъти.

"Той правеше много успешни блок ретури. Трябваше да изляза, особено в този първи гейм. Не сервирах особено добре, но той ме накара да си платя. Знаех, че той ще играе добре. Знаех, че вижда топката много голяма. Определено това бе случаят. Не бях подготвен за задачата през първия сет, това е сигурно."

"Роджър беше прекалено добър. В първите пет гейма бях добре. Нищо не мепритесняваше. Той просто надделяваше. После се появи тази странна болка отгоре на ходилото ми, ще видим какво е. Надявам се да е нищо, но ще видим."

Според него болката не е била решаваща за изхода на мача, но без нея вторият сет е можел да се развие и по друг начин. "Чувството е ужасно, защото си сам, без съотборници и срещу един от най-великите в историята, играейки в тази невероятна атмосфера, а кракът ми ме убива. Не че щях да спечеля мача, в никакъв случай, нека бъде ясно, но мисля, че можех да направя мача по-интересен и по-забавен."

Иснър бе последният шампион на "Крендън Парк" през 2018-а, а сега се наслади на новия комплекс, изграден около "Хард Рок Стейдиъм" - домът на отбора от НФЛ Маями Долфинс.

"Много съм доволен. Имам предвид атмосферата тук, не мога да ви опиша колко е готино, да видя трибуните пълни. Беше фантастично. Мисля, че играчите се насладиха. Има много пространство. Мисля, че и феновете се насладиха. Просто ми се иска да им бях дал по-добър мач днес."