Роджър Федерер логично бе разочарован след шокиращата си загуба от Евгени Донской в Дубай, но я отдаде основно на факта, че руснакът е бил непознат за него.

Шокът е факт! Квалификант изхвърли Федерер в Дубай

Швейцарецът най-вероятно още се пита как действително се стигна до поражението, след като във втория сет пропусна три мачбола, а в третия водеше с пробив аванс, след което и с 5:1 в тайбрека.

"Просто не познавам Донской. Толкова много пъти просто не знаех какво ще предприеме. Не знаех какво предпочита. Ако удари солиден форхенд по линията, това нормално ли е или е просто еднократно? Ще го прави ли на важните точки, на важните разигравания или не? Това ме напрегна и в нито един момент не играех свободно, което е доста изненадващо, имайки предвид как играх в Австралия", заяви Федерер.

"Имах своите шансове. По някакъв начин трябваше да приключа мача. Не знам как се случи, но той се справи много добре. Тежко е със сигурност. Но тенисът е такъв. Разликата е малка. На такъв бърз корт не можеш да намериш ритъма си. И в следващия момент страдаш."

Федерер все пак завърши положително, споделяйки, че в момента няма никакви здравословни проблеми. "Просто мисля, че това е началото на завръщането и трябва да взема положителното от това, че играх отново на турнир, на който се чувствам здрав и съм щастлив, че съм възстановен от контузията, която получих на Аустрелиън Оупън."

"Просто тази вечер не се получи. Но тези мачове се случват редовно, в които просто трябва да намериш начина да победиш. Днес не го направих. Бях убеден, че ако преодолея днес, ще се чувствам по-добре утре."