Организаторите на Мастърса в Париж обявиха програмата за 1/8-финалите на турнира. Битките ще се проведат в четвъртък, а в тази фаза на надпреварата участва и българската звезда Григор Димитров. 

Негов съперник е седмият в света хърватин Марин Чилич. Битката между двамата е първа на централния корт в зала "Берси", като се очаква да стартира в минутите след 12:00 часа на обяд българско време. 

Това ще е пети двубой между двамата на ниво АТР, като засега хърватинът води с 3:1 успеха. Последната им среща беше през 2016 г. в Синсинати, когато хърватинът надделя на полуфиналите. Малко преди това той отстрани българина и на Олимпийските игри в Рио де Жанейро. 

Интересното е, че единствената победа на първата ни ракета е от 2015 г. именно в зала "Берси" на Мастърса в Париж. Тогава той надделява с два тайбрека, за да се класира за 1/16-финалите на турнира. Първата им среща датира от януари 2014 г., когато Чилич побеждава на 1/8-финалите в Бризбейн. 

Победителят от този мач най-вероятно ще срещне на 1/4-финалите Новак Джокович. Новият номер едно в света има наглед лесна задача срещу непоставения босненец Дамир Джумхур, след което ще срещне или българина, или хърватина. 

Чилич е в ужасна форма след US Open. От началото на октомври хърватинът е спечелил само два мача в четирите турнира, в които е участвал. Той победи само Денис Шаповалов на турнира в Базел, както и Филип Колшрайбер сега в Париж. През това време записа загуби в Токио от Ян-Ленард Щруф в първия кръг, Николас Джари в Шанхай във втория и от Мариус Копил в Базел също във втория рунд на надпреварата.