Българският тенисист Григор Димитров записа победа срещу Роберто Баутиста Агут със 2:0 (7:6 (10), 6:4) сета в мач от втория кръг на турнира от сериите Мастърс 1000 в Париж.

Хасковлията излезе преобразен, за разлика от последните си мачове, в които записа разочароващи резултати. През седмицата стана ясно, че в щаба на Григор Димитров влиза легендата Андре Агаси, а този ход очевидно даде отражение още в първия му двубой.

Промяната в играта на Григор Димитров е видима, а срещата му с испанския тенисист се игра в деня на Хелоуин (празник, който се чества най-вече в англоговорящите страни).

Първият сет премина без пробиви, като двамата тенисисти се следваха неотлъчно до 6:6. Последва много драматичен тайбрек, в който едва на петият сетбол поставеният под №9 Григор Димитров успя да устои и спечели с 12:10 точки.

Втората част беше далеч по-атрактивна за зрителите, с няколко обрата. Григор Димитров направи два пробива за 4:2, но след това, осъзнал, че няма какво да губи испанецът започна да играе много по-добре и изравни за 4:4. Последните минути от срещата обаче бяха за българина. След нов пробив, Григор Димитров стигна до 5:4, а след това взе частта с 6:4.

Димитров пласира 13 аса в мача, продължил 96 минути.

В третия кръг от Мастърса в Париж българинът ще се изправи срещу Марин Чилич. Хърватинът преодоля Филип Колшрайбер с 2:0 (6:3, 6:4).

Марин Чилич води с 3:1 победи в мачовете срещу българина досега, като спечели и последните два от тях през 2016 година в Синсинати и на Олимпиадата в Рио де Жанейро.

Хърватинът е седми в света в момента, като има 18 титли в кариерата си, една от които през тази година.

Това е последният тутнир за сезона за Григор Димитров.

Развитието на мача:

Втори сет 6:4

6:4 Победа за Григор Димитров

Отново ключов гейм за Димитров. Поредно дълго разиграване при 40:30 в полза на българина и сервис на испанеца, се оказа печеливш за Григор след чудесен бекхенд по правата 5:4. Хасковлията ще сервира за мача.

4:4 Три пследователни гейма за Роберто Баутиста Агут и двата пробива на Григор бяха върнати.

4:2 Испанският състезател обаче върна единия от двата пробива и затвърди след това.

4:1 Мачът се развива много добре за българина. Григор Димитров направи втори пробив след дълго разиграване. След това прояви джентълменска постъпка и отиде до своя опонент, за да му помогне да стане от корта.

3:1 С прекрасен ас Григор Димитров затвърди пробива.

Телевизионните камери показаха щаба на българския тенисист и Дани Велверду, но в него не се видя Андре Агаси.

2:1 - Първи пробив в мача и той е за Григор Димитров.

Първи сет 7:6 (10)

7:6 (10) Драматичен тайбрек за Григор Димитров, но все пак успешен за него. Българинът започна с двойна грешка, но след това върна минипробива за 1:2. Баутиста Агут допусна също грешка за 4:2 в полза на Григор Димитров. Сервисът на хасковлията отново проработи за 5:3 и 6:3. За съжаление, трите сетбола бяха отразени от Баутиста Агут за 6:6. Испанецът обаче успя да обърне резултата в своя полза за 8:7, но българинът отрази сетбола – 8:8. Григор Димитров продължи с по-смелата игра и записа 11:10, а петият сетбол беше спечелен - 12:10 точки.

6:6 - Гейм на нула за Баутиста Агут.

6:5 гейма за българина. След много добро и разчетено излизане на мрежата, Григор Димитров доведе подаването си до 40:15. Последва 40:30, но въпреки това, след добър първи сервис, той си осигури най-малкото тайбрек в този сет.

Григор допусна испанецът да поведе с 30:15, но в решителния момент показа характер и добър сервис, за да вземе гейма – 5:4.

Малко по-труден гейм за Григор Димитров, в крайна сметка взе подаването си – 4:3.

Григор Димитров създава проблеми на своя съперник със своя подсечен бекхенд. Григор води с 3:2 гейма.

Срещата започна в очакваното темпо, двамата състезатели взимат своите подавания и Григор Димитров води с 2:1 гейма в първия сет.  Българинът демонстрира много добър сервис в първите минути на мача - 4 аса до тук.