Яник Синер се изкачи до ново страхотно постижение в кариерата си – номер 2 в ранглистата на ATP след победата над Григор Димитров във финала на Маями Оупън. Италианецът обаче отново не можеше да празнува със семейството си и обясни защо.

"Да си номер две е невероятно чувство. Никога не съм мислил, че ще стигна дотук. Произхождам от много нормално семейство. Баща ми все още работи, както и майка ми. За мен спортът е едно, а животът – друго“, заяви Синер.

Напредналите години на баба му и дядо му означават, че майка му и баща му не искат да ги напускат твърде често, но ще пътуват за Мастърса в Монте Карло и после вероятно за няколко други турнира, които са близо до дома им.

Снимки: Gulliver/GettyImages
72 снимки

"Те ще продължат да се занимават с живота си, а аз ще се занимавам с моя живот. Със сигурност баща ми иска да идва. Беше в Индиън Уелс. Има три, четири турнира, на които те могат да пристигнат. В Монако сигурно ще бъдат. Рим и Виена и в края на годината се надявам в Торино, ако играя. И това е всичко. Те няма да пътуват много, поне засега. Познавам ги, имам и баба и дядо, които вече са на определена възраст и родителите ми искат да останат близо до тях. Живеят на красиво място, така че имат добър живот там, Ако аз съм щастлив, и те са щастливи. Всичко е наред", обясни липсата на близките си Синер.

С победата си над Григор Димитров Яник Синер спечели трета титла за 2024 година след успехите в Откритото първенство на Австралия и Ротердам Оупън.