Първата ракета на Австралия и актуален номер 17 в света Алекс де Минор ще играе на Sofia Open 2021. Демона е третата световна звезда, която потвърди участието си в шестото издание на турнира в София след един от най-атрактивните в тура - Гаел Монфис, и шампиона от миналата година - италианската тенис сензация Яник Синер. Надпреварата в "Арена Армеец" е от 26 септември до 3 октомври.

Де Минор идва в София, след като по-рано през годината спечели две титли от АТП тура - през януари в Анталия австралиецът стана първият АТП шампион за календарната 2021-а, а в края на юни триумфира и в Ийстбърн. Така 22-годишният Де Минор вече има 5 титли в кариерата си.

Алекс де Минор

източник: Sofia Open

Легендарният Лейтън Хюит, бивш №1 в света, е ментор на Алекс. А още от дете Де Минор симпатизира именно на Хюит и на Роджър Федерер.

Сега продължава своя път по изкачването на стълбичката към върха на световния тенис. А българската публика ще има възможност да наблюдава изявите му в София.

Де Минор е познат на феновете на тениса у нас от миналогодишното издание на Sofia Open, където достигна четвъртфинал, но загуби от бъдещия шампион Яник Синер.

Очаквайте скоро подробна информация за продажбата на билети за Sofia Open 2021.