Първата ракета на България Григор Димитров обяви, че има намерение да доведе у нас легендата на световния тенис Андре Агаси. Американецът му е треньор и двамата са много често заедно, като нищо чудно бившият номер едно в света да акостира за кратко на родна територия скоро. 

Димитров разкри, че осъзнава, че не се прибира достатъчно често у нас, но иска това да се промени и хората да го видят в друга светлина. Той даде интервю за вестник "България днес", в което коментира и редица други теми. Като например и каква помощ получава от Агаси. 

"Всеки един негов съвет е много ценен и важен за мен. Особено през последните месеци. Тогава за пръв път бях контузен. Трябваше да се сблъскам с липсата на тренировки. Прекарах доста време насаме със себе си. Вършех неща, които по принцип не правя. Той беше като мой приятел. Това беше най-нужно в тези моменти."

"Когато паднах от Вавринка в Париж, той ми каза само - продължаваме напред. Понякога не трябва да се задържаш върху един мач. Последните три пъти загубих от Вавринка, така че очевидно има нещо, което не правя както трябва."

"Същевременно трябва да се похваля, защото през последните няколко седмици играх доста по-добър тенис и се чувствах по-добре, физически. Започвам да намирам формата. Позитивно е. В момента това ми трябва най-много", сподели Гришо и обеща да доведе легендата в България.

"Да, разбира се, планирам да го поканя в България. Според програмата ни, тъй като и двамата имаме доста неща пред себе си. Имаме цели, фокусираме се върху това, което е особено важно за нас в момента. Със сигурност ще е до мен на Уимбълдън", добави Григор Димитров и сподели, че иска да помага на децата у нас един ден чрез спорта и собствена академия.

"За момента нямам конкретна информация, която да мога да споделя. Определено ми се иска един ден да стане реалност. Винаги и аз, и семейството ми сме искали да покажем, че чрез спорт, не само тенис, можеш да се справиш с всичко пред себе си."

"Знам, че не се прибирам достатъчно често в България. Наясно съм, че мога да изглеждам леко потаен, но гледам да върша нещата така, както смятам за добре. Надявам се един ден хората да могат да видят другото лице на Григор."

"Много е относително как трябва да се насърчава талантът. Различно е за всеки. Това, което е било от полза за мен, може и да не проработи за някой друг. Най-важното е да се започне. Това и ролята на семейството", сподели Димитров и даде съвет към следващото поколение родни тенисисти, звездата сред които е Адриан Андреев. 

"Да продължават напред. Щом са започнали и вярват в себе си, тогава нещата постепенно започват да се случват. С всеки изминал ден разбираш повече неща за себе си и за живота. Спортът помага във всяко едно отношение, във всяка една сфера."

"Толкова съм благодарен на самия тенис за нещата, които ми е дал, и за хората, които съм срещнал чрез него. С всяка една година го усещам все повече и повече", заяви Гришо и се върна на моментите, в които си е правил равносметка какво му е дал тенисът и какво е променил у него и дали би предприел различна стъпка в кариерата си.

"Боря се всеки ден. Всеки човек, независимо дали е спортист или не, има неща, с които се бори. Да си спортист е може би едно от най-трудните неща, защото всичко се разиграва пред публика, а не зад кулисите."

"Винаги трябва да намериш правилния подход и правилните хора около теб. За момента съм много щастлив, защото намирам истинските хора около мен. Това ми дава още по-голяма сигурност, не само в мен, но и в решенията, които вземам."

"Когато съм в България, искам просто да бъда със семейството си. С всяка изминала година си давам сметка какво жертвам заради постоянните пътувания и дистанцията, която изграждат те с близките. Наслаждавам се да прекарвам време с тях."

"Но вече толкова съм свикнал с това да пътувам, че няма нищо конкретно, което да ми липсва. От малък съм свикнал да съм сам, така че винаги гледам напред. Наскоро мислих по този въпрос. Не бих променил много неща. Не съжалявам за нищо, което ми се е случило, защото всичко ме е докарало до това, което представлявам днес."

"Има доста работи, които можеше да направя по-добре. Мачове, които можех да спечеля, или решения, които можех да взема, но все пак всичко това ме е изградило", заяви Димитров в откровената си изповед пред изданието.