Първата тенис ракета на България Григор Димитров заяви, че всичко върви по план. Той добави, че в полуфинала трябва да излезе и да играе по същия начин, както срещу Иржи Весели.

„Чувствах се по-добре, дори след брейка в първия сет. Той изиграе един добър гейм. Срещу някои неща няма как да се бориш. Психически бях доста устойчив. Във втория сет направих два брейка. За първия сервис трябваше да мина назад. След всеки един гейм играех все по-добре. Късите топки ми се получиха. Най-големите удари, когато ми трябваха, бяха там. Имам и по-добри мачове“, коментира Димитров.

„Това трябва да ми стане навик. Да играя на едно нормално ниво, което да е достатъчно, за да победя много от играчите. Когато изляза на една по-различна фаза, срещу по-добри съперници, тогава още повече трябва да превключа на следващата скорост. Играя добре и не се отегчавам“, добави най-добрият български тенисист.

„Дори да не вкарам някои от ударите, не се отегчавам и продължавам да работя. Мисля само за играта, а не за настилката. Вчера целият ден не бях тренирал. Когато не ти върви, трябва да промениш нещо. Искам да съм готов за всичко. Не мисля, че съм прекалил с волетата днес. Засега всичко върви по план. Утре трябва да изляза и да играя по същия начин“, каза още Григор Димитров.