Световният номер 4 в мъжкия тенис Григор Димитров днес стартира участието си на АТП 500 турнира в Дубай.  В първия кръг от основната схема българинът ще се изправи срещу 34-годишния ветеран от Тунис Малек Джазири.

Двубоят им е трети в програмата на Централния корт, като очакванията да не стартира преди 17 часа българско време. Абонатите на Mtel Sport 1 могат да проследят мача  в пряко предаване, като студиото преди мача ще започне в 16,45 часа.

Григор Димитров полетя между небостъргачите в Дубай... буквално!

За първи път Димитров ще се изправи срещу Джазири в своята кариера, като без съмнение е отявленият фаворит. Африканецът заема 117-ата позиция в световната ранглиста, като се намира в серия от 2 поредни загуби. Тунизиецът загуби от Тобиас Камке във втория кръг на тенис турнира в Шербур, Франция, а 5 дни по-късно падна и в откриващия си двубой срещу Жулиен Бенето (Франция) в Марсилия. Ветеранът определено не изживява най-добрите си дни, като през миналата година за първи път от 2007 година насам завърши сезона с отрицателен актив – 29 победи и 32 загуби.

Проследете двубоя Григор Димитров – Малек Джазири с Gong.bg!

Григор има чудесната възможност да натрупа нови и далеч по-позитивни спомени от участието си в Дубай. Единственото участие на българина в надпреварата датира от 2011 година, когато с 2 победи в квалификациите той стига до основната схема и в първи кръг губи от Ришар Гаске. Джазири от своя страна не е пропускал участие в Дубай през последните 7 години, а най-доброто му представяне е достигане до 1/4-финалите през 2014-а.

Гришо преди старта в Дубай: Концентриран съм, няма място за подценяване

Победителят от сблъсъка ще се изправи срещу холандеца Робин Хаасе във втория кръг. Хаасе се справи с френския квалификант Куентин Халис със 7:5, 2:6, 6:4.