Първата ни ракета в мъжкия тенис Григор Димитров се готви за участието си на турнира в Дубай, който стартира на 26-и февруари. Първият съперник на Гришо е тунизиецът Малек Джазири, който е номер 116 в света.

„Този тип жребий дава много възможности за всички да направят най-доброто, на което са способни. Най-важното за мен в последните седмици беше да се концентрирам върху себе си, да започна да надграждам отново. Във всеки турнир се опитвам да постигам максимума”, коментира Григор Димитров и добави, че не иска да се връща към проблемите в последните дни.

„Каквото е, такова. Всичко е зад мен. Сега ще играя. Опитвам се да остана позитивен”, отсече Димитров.

Гришо със силни думи към баща си и със специален поздрав към българите

„Когато започнах годината, вече имах различни цели, различна настройка. Всяка седмица се случва нещо различно. Никога не знаеш какво може да се случи – някоя контузия или болест. Плановете бързо се променят. Случилото се в края на миналия сезон е чудесно, но вече е минало”, заяви още Гришо.

За бъдещия си съперник Григор сподели: „Малек? Познаваме се от много, много дълго време. Играли сме заедно, дори преди да влезем в Тура. Той играе добре. Харесват му условията тук и със сигурност трябва да съм готов. Оставм концентриран и няма място за подценяване.”