Най-добрият български тенисист Григор Димитров спечели за първи път в своята кариера титлата на Мастърс 1000 в Синсинати, след като на финала победи Ник Кириос.

Димитров не успя да скрие своето щастие след триумфа.

„Много съм щастлив. Много съм щастлив. Това е невероятно, да спечеля Мастърс 1000, първият ми, много съм щастлив”, коментира Димитров.

„Няма нищо друго, което може да се каже освен, че съм много щастлив. Невероятно е, че спечелих моята първа титла от турнир от сериите Мастърс 1000 и то тук в Синсинати. Винаги съм харесвал този турнир. Играх тук няколко пъти и винаги си мислех, че ще бъде невероятно, ако един ден спечеля. Моментът е още по-специален, защото това е първата ми титла от турнир от сериите Мастърс 1000”, добави българинът.

Гришо на български в Синсинати: Благодаря ви!

Димитров заяви, че се е опитал да запази спокойствие, тъй като това е бил първият му голям финал в кариерата.

Велик Григор: Прегази Кириос и триумфира в Синсинати

„Аз бях много спокоен през целия двубой. Ник Кириос е специален противник.”

Григор Димитров спечели турнира без да загуби нито един сет.

Актуални кадри от финала Димитров - Кириос

Велик Григор: Прегази Кириос и триумфира в Синсинати

Гришо на български в Синсинати: Благодаря ви на всички

„Да спечеля такъв трофей точно преди Откритото първенство на САЩ е нещо положително. Най-важното сега е да продължа да бъда здраво стъпил на земята и да си върша работата. Вярвам в себе си и ще се подготвя по възможно най-добрия начин за мачовете в Ню Йорк”, каза Димитров, който вече е под номер 9 в световната ранглиста и е номер шест в класацията за най-добър играч през календарната година досега.

Трофеят в ръцете на Григор - актуални кадри