Григор Димитров разкри коя е голямата цел, която преследва тази година. Първата ни ракета отпадна от турнира в Куинс Клъб, Лондон на крачка от финала след загуба от Фелисиано Лопес с 5:7, 6:3, 2:6.

Следващият турнир, в който ще вземе участие Димитров е Уимбълдън, където българинът ще бъде сред поставените играчи. Надпреварата започва на 3 юли. 

„Целта ми е да се класирам за финалите на ATP в Лондон“, каза Димитров в интервю за португалския Bolamarela.

Григор за пробата за кокаин на Еванс: Това е тъжна новина за тениса

„Намирам се на няколко места от зоната, която ще ми осигури класиране за финалите на ATP, така че бих казал, че това е голямата ми цел”, допълни българинът.

„Сега е важно да запазя концентрацията си и да съм реалист в подхода си към предстоящите турнири. Мотивирам съм не само за оставащата част от сезона на трева, но и предстоящите летни месеци. Ще бъде страхотно. С щаба ми се чувстваме прекрасно, следваме целите, които сме си задали и разполагаме с всичко необходимо, за да вървим в правилната посока. За момента мога само да кажа, че аз и отборът ми ще влагаме максимални усилия във всеки следващ ден, за да се развивам като тенисист“, заяви още Григор.

Гришо приключи в любимия Куинс на полуфинал

След участието си на турнира в Куинс, Гришо ще добави още 180 точки към натрупания си актив. Към момента хасковлията е на 11-ото място в световната ранглиста с 1565 точки.