Най-добрият български тенисист Григор Димитров сподели, че смяната на ракетата е била един от основните компоненти, които са му помогнали да подобри представянията и резултатите си в края на тенис сезона. 

21 снимки

На голямата пресконференция на българина в края на сезона в "Гранд Хотел София" той обясни как промяната в ракетата и настилките, върху които играе, е оказало позитивно влияние в края на годината. 

„Всеки компонент беше важен. Минах през много промени, но също така може би технически промених много неща в ракетата. Когато се контузих, смених я, а това ми дава свобода да пускам повече ръката. Имаше добри разигравания, така е", започна Григор.  

"Ракетата помага във всяко отношение в този момент. В зала се играе по-различно, а настилката в Париж в мача Джокович беше много бърза. И двамата имахме добър ден, но един форхенд трябваше да го изиграя по правата, а не по диагонала, но не успях да преместя краката. Тенисът на това ниво се различава за 2-3 точки". 

„Когато си далеч от топ-нивото, което бях преди, всеки мач ти се струва, че катериш планина. Преди някой от турнирите тренирах много. Месецът преди US Open бях направил 110 километра бягане, но нямаше резултати".

"В Америка най-важният мач ми беше срещу Сепи. Много исках да бия Роджър, особено в такъв мач, а може би това беше най-добрата атмосфера. Не чувахме топката, а имах чувството, че играем на закрито. Толкова много хора. По-ранните мачове значеха повече за мен. С всеки изминал мач набираш скорост и после си казва – Да, пак мога да бъда там, а тук идва цялата сигурност. Продължаваме".