Григор Димитров коментира спекулациите относно търсенето му на нов треньор. Българинът дава обширна пресконференция в "Гранд Хотел София", като сред засегнатите теми беше и нуждата на българина да си намери нов треньор до себе си за следващия сезон. 

21 снимки

Българинът обаче очевиднo не чувства напрежение и няма да взема прибързани решения в тази насока. Българинът даже подчертава, че последните месеци, в котио е бил сам, са били изключително полезни за него. 

„С Андре Агаси винаги сме поддържали контакт. Той винаги ще бъде до мен, ако се нуждаем от него. С Радек никога не сме започвали, а просто беше междинен период да видим дали можем да работим заедно. Не можехме да намерим правилната формула и да се приспособим добре – оставаме приятели"", започна Григор. 

„Аз винаги съм режисьора във филма. След като за момента взимам такива решения, мисля, че ще продължа да бъда този човек. Нищо в мен не се е променило и мисля, че съм същия човек. Никога не съм искал ранглиста или турнири да казва кой е Григор Димитров. Искам да бъда този, който съм и мисля, че през годините съм запазил себе си и продължавам да работя в моята сфера и за моите цели. Не знам дали ще успя, но мога да се пробвам".

„Съгласен съм, че без треньор накрая се справих по-добре. Не съм в паника сега да намеря наставник. Винаги си мисля, че когато няма някой до мен как ще тренирам, да запазвам кортове, топки. В последните месеци се научих да правя неща, които досега не бях правил. Тази свобода ти дава да импровизираш повече. Като излезеш на корта, играеш със себе си и няма на кой друг да разчиташ. Какви ли не разговори съм имал със себе си по време на даден мач. Интересен факт е, но без треньор няма как. Няма да бързам", завърши темата Димитров.