Най-добрият български тенисист Григор Димитров заяви, че им проблеми заради болки в рамото и все още не знае със сигурност дали ще може да защитава титлата си на турнира в София в началото на февруари.

"Вчера бях в Монако, направих прегледи. В края на турнира в Мелбърн не се чувствах добре, рамото ме болеше. Трябва да намеря начин да се възстановя. Здравето е преди всичко. Не искам да играя, когато не се чувствам на 100 процента", заяви Димитров. 

"Резултатите от изследванията ги чакам в следващите дни. Надявам се всичка да бъде наред. Рамото ми е преуморено. Имах изключителни болки в последните три мача. Дадох всичко от себе си, За София не искам да давам празни обещания. Тези дни съм си дал почивка, защото не се чувствам добре. В скоро време ще знам повече. В момента аз също съм в недевение. Чакам мнението на лекарите. Тук съм, за да играя. Когато разбера повече, ще споделя с всички", допълни той. 

"Ако докторите утре кажат, че е по-добре да запазя рамото си, ще седнем с моя екип и ще помислим какво да направим. Няма да бъде лесно решение. Обичам да съм вкъщи, да играя в България. Подкрепата е уникална. Да се надявам, че ще мога да бъда на 100 процента", каза още хасковлията.

Главната цел за българина остава спечелването на титла от Големия шлем, но през новия сезон той ще се стреми да подобри и постоянството си.

"Целта си остава титла от Големия шлем. В момента най-важното е да намериш малките детайли. Всеки може да играе добър тенис, не знаеш къде ще имаш тази възможност. Без значение от жребия, винаги знам, че мога. С постоянството, с добрата работа, знам, че един ден ще се получи", каза той. "Целта ми е да ставам по-добър всеки ден. Искам да печеля турнири, титла от Големия шлем. Миналата година искахме да бъдем по-постоянни на корта. Имаше турнири, на които не играх добре на тях. Тази година искам да играя по-добре и в тези турнири и да имам още по-постоянни резултати", каза още той.

"Резултатите говорят всичко за 2017 година. Когато стигнеш едно ниво искаш повече и повече. В края на миналата година исках да започна още по-добре 2018-а, но всичко е в рамките на нормалното. Вълнувам се за годината. Тенисът е маратон, не е спринт. Някои играят добре в началото, а после - не. Най-важно е здравето. Когато нещо не се получава, понякога не се получава. Не мсиля, че играх добър тенис като цяло в Австралия, но пък имах добър резултат. Искам да продължа да бъда позитивен. Останалите неща лесно могат да се подобрят. Не всеки ден можеш да играеш тенис на 100 процента, не само тялото, но и самият ти не се чувстваш така, че да работиш по начина, по който искаш. Винаги има напрежение. Най-голямото идва от мен. Винаги искам и изисквам повече. По някой път тялото просто не иска.  Миналият сезон беше най-дълги ми досега. Имах реално само една седмица истинска почивка. Знам какво ми костваше да стигна дотук, значм, че е още по-трудно да останеш на върха", допълни Димитров.

Хасковлията благодари на феновете за подкрепата във всички турнири, в които участва. 

"Където и да играя, имам чувството, че играя пред българска публика. Знамената са навсякаге. Колкото повече пътувам,, толкова повече го виждам и го оценявам. Правя всичко за себе си, но и за цялата подкрепа, която поучавам. Без феновете не е същото", каза Димитров. Той каза, че и тази година не планира за играе за България в Купа "Дейвис". 

"Не е в моята програма. Целите ми са по-различни. Искам да дам шанс на по-млади, които искат да стават големи играчи", каза той. На утрешния финал на Откритото първернство на Австралия българинът смята, че Роджър Федерер е фаворит срещу Марин Чилич, но дори да спечели, успехът на швейцареца няма да дойде лесно.