Григор Димитров и Стан Вавринка спечелиха сет, но не успяха да се наложат над специалистите на двойки Макс Мирни и Трет Хюи и отпаднаха в първия кръг на Индиън Уелс след 4:6 6:3 [3-10]. Мирни и Хюи се превърнаха в истинска стена край мрежата в заключителните моменти на шампионския тайбрек и нанизаха серия от 7 поредни точки.

Мастърс тенисът започва: Шансът на Григор Димитров и какво още на Индиън Уелс

Българинът и швейцарецът се нуждаеха от време в началните минути и минаха през спасен брейкбол още в първия гейм. Мирни и Хюи обаче грабнаха следващия си шанс и пробиха за 4:3, което им стигна да затворят откриващия сет с 6:4.

Впоследствие Димитров и Вавринка се сработиха и започнаха да изглеждта по-опасно на корта. Така двамата успяха да се наложат във втория сет с 6:3.

В САЩ: Гришо е фаворит на Индиън Уелс и в Маями

Димитров откри шампионския тайбрек с перфектен бекхенд, който намери зоната между Мирни и Хюи. Последва обаче двойна грешка, а следващите няколко точки отиваха на сметката на сервиращите. При 3:3, Вавринка и Димитров спечелиха точката, само че съперниците им поискаха „ястребово око“, което показа, че последният удар е бил на милиметри в аут.

Хюи направи отлично воле при преиграването и фиксира минипробив за 4:3. Нататък, двамата с Мирни се справиха великолепно край мрежата и нанизаха общо 7 поредни точки от 3-3 до крайното 10-3.

Стана ясен първият съперник на Гришо в Индиън Уелс