Първата ракета на България – Григор Димитров, беше изключително щастлив след класирането си за финала на турнира от категория ATP 250 в австралийския град Бризбън. Вторият в схемата българин надделя над представителя на домакините Джордан Томпсън с 6:3, 7:5 за 1:44 часа игра.

Снимки: Gulliver/GettyImages
23 снимки

„Хубавият период продължава, този корт е сякаш домашен за мен. Това са невероятни седмици. Дойдох рано със семейството си, представям се добре и съм щастлив, че съм отново на финал. Благодаря за подкрепата“, започна Димитров интервюто си на корта, след което каза изключително мили думи за своите родители.

„Радвам се, че родителите ми са тук, но това добавя допълнително напрежение. Щастлив съм, че имам шанс да прекарам повече време със семейството си, да пътуваме заедно. През годините не съм бил много с тях и сега се опитвам да се реванширам. Семейството е най-важно! В момента изживявам мечтата си -  играя тенис, стигнах на финала, искам да продължа и утре ще трябва да изиграя още един двубой. Моите родините са моите герои, аз продължават да се уча от тях . . . аз съм това, което съм, благодарение на тях“, добави той.

Снимки: БТА / BTA
17 снимки

Накрая Григор заяви, че очаква труден финал срещу датчанина Холгер Руне.

„Ще бъде труден финал утре, но и аз съм труден съперник (смее се). Той се разви много, много е мощен, постигна страхотни резултати. Но аз мисля да гледам повече от моята страна на мрежата. Искам да си почина, да се възстановя и утре ще се боря“, завърши българинът.