Григор Димитров отправи специално послание за феновете си в навечерието на новото отборно състезание ATP Cup, което започва на 3 януари. От официалния профил на турнира в Туитър публикуваха видео с тенисиста ни, който ще бъде играещ капитан за България в новосформираното събитие.

„Още от ранна възраст бях много отдаден. Когато бях на 10 или 11 години, осъзнах, че това е нещото, което ми е писано да правя. Нещото, което искам да правя“, сподели бившият №3.

„Мисля, че семейството ми ме възпита по много добър начин. Родителите са моята голяма подкрепа. Не бях претенциозен – трябваха ми само тенис корт и здрави ракети, за да бъда щастлив“, каза Григор.

„Когато пробих в Тура, не бях готов нито физически, нито психически. Едва когато реализирах някои големи победи, започнах да изпитвам респект към опонентите, към играта, към себе си“, каза Григор за времето, в което започна да се състезава при професионалистите преди 10 години.

„Аз съм тенисист, но преди всичко искам да направя така, че да дам пример на семействата, и най-вече на техните деца, че могат да постигнат всичко, без значение откъде са. Нужна е само усърдна работа и волята ти да бъде на правилното място“, сподели Димитров.

Мачовете на България за ATP Cup са в Сидни, като в първия дуел (на 3 януари) Григор Димитров повежда страната ни срещу Великобритания. Двата отбора ще излязат на корта в 08:30 часа българско време.

Втората ни среща е срещу Молдова на 5 януари, като тя започва в 01:00 часа българско време в нощта на 4 срещу 5 януари.

Два дни по-късно играем срещу белгийците. Серията ще е с начален час 08:30 ч. българско време.