Тази нощ Григор Димитров ще започне участието си на Мастърс турнира в Маями, а отново надеждите са насочени към добро представяне и достигане до заключителния етап на турнира.

Тенис и Маями - очаквано добра комбинация

След феноменалното представяне в началото на сезона, очакванията към Гришо на първия Мастърс в Индиън Уелс бяха големи. Там Димитров загуби в много равностоен мач от третия кръг срещу местния любимец Джак Сок, пропускайки четири мачбола.

Сега обаче пред него се открива нов шанс за добро представяне. По принцип първите два Мастърса през сезона никога не са били сред силните за българина, но в Маями винаги се е представял по-добре отколкото в Индиън Уелс. Две участия в четвърти кръг са най-доброто му класиране във Флорида като последното бе през миналия сезон.

Като поставен под №9 в схемата Григор почиваше в първия кръг, а във втория негов съперник ще бъде Гуидо Пея.

Потвърдено: Григор на корта посред нощ, тренира в дъжда

Към момента 26-годишният аржентинец е №158 в световната ранглиста. Левичарят е загубил единствения си мач срещу българина до този момент - 6:7(7), 4:6 на турнира във Вашингтон през 2015.

Логично, Димитров е сочен за големия фаворит в мача, а при успех в третия кръг негов съперник най-вероятно ще бъде добрият му познайник Стив Джонсън.

Ако погледнем още по-напред, то в четвъртия кръг евентуалният съперник се казва Рафаел Надал, така че можем да станем свидетели на повторение на епичния полуфинал на Аустрелиън Оупън.

Гришо отново с Надал на корта в Маями

Всичко по реда си обаче - първата задача се казва Гуидо Пея, а мачът ще можем да наблюдаваме на живо по Mtel Sport 1! Той е в програмата на най-големия корт в комплекса и ще започне не преди 2 часа през нощта на петък срещу събота..

В деня преди мача Григор демонстрира голямо желание в тренировките като дори проливният дъжд не спря него и треньора му Дани Валверду да продължат заниманието си.

Надъхваща Никол: Никога не се отказвай!