Маями със сигурност е едно от местата, които всеки човек би искал да посети - великолепни гледки, прекрасни плажове и вечно лято, няма как да останете равнодушни към всичко това.

Но ако знаете, че можете да наблюдавате в действие и най-добрите тенисисти в света, то тогава изкушението става прекалено. Именно такава е ситуацията за две седмици всяка година, когато в града се провежда втория за годината турнир от сериите АТП Мастърс 1000.

И ако за момента нямате път към Маями, то добрата новина е, че от сряда нататък можете да се пренесете там с преките излъчвания на турнира от страна на Mtel Sport 1 и Mtel Sport 2.

Фаворитите и отсъстващите

Надпреварата обещава да предложи нови супер емоции на зрителите, които отново ще станат свидетели на големи сблъсъци на корта.

За съжаление поради контузии надпреварата ще пропуснат първите двама в света Анди Мъри и Новак Джокович. Същото се отнася и за французите Жо-Вилфред Цонга, Гаел Монфис и Ришар Гаске, но пък всички останали от топ 30 са на линия, така че интригата е гарантирани.

Финалистите в Индиън Уелс Роджър Федерер и Стан Вавринка изглеждат като големите фаворити предвид демонстрираното от тях в последните седмици.

Те обаче няма как да повторят финала помежду си, защото и двамата са в горната половина на схемата и могат да се срещнат единствено на полуфинал.

В долната половина лидери са Милош Раонич и Кей Нишикори, но там е и Рафа Надал. Младата вълна определено все повече демонстрира, че настъпва нейното време, така че няма как сред фаворитите за достигане до заключителния етап на турнира да не бъдат имена като Григор Димитров, Доминик Тийм, Давид Гофен, Ник Кириос, Александър Зверев и достигналия до полуфинал в Индиън Уелс Джак Сок.

И като стана дума за Григор Димитров...

Може би привържениците на българския тенисист са били разочаровани от ранното му отпадане в Индиън Уелс, но поводи за притеснение няма. Григор изигра добър мач, в който обаче не използва шансовете си. В същото време срещу себе си в лицето на Джак Сок имаше тенисист, демонстриращ най-добрия тенис в кариерата си и който вдъхновен от местната публика успя да измъкне успеха.

Хубавото на тениса обаче е, че винаги идва нов турнир и нов мач, така че в Маями Димитров ще има чудесна възможност за добро представяне. Той е поставен под №9, почива в първи кръг, а във втори ще срещне Гуидо Пея или квалификант. Нататък пътят му може да мине през Стив Джонсън и Рафаел Надал, ако иска да достигне до топ 8. Реванш срещу испанеца за драматичното поражение на полуфиналите на Аустрелиън Оупън със сигурност е голямата мечта, но дотогава има време и други съперници за побеждаване. Първият мач на Димитров ще бъде в петък или събота.

Интересни мачове от самото начало

Още първият кръг, в който не участват поставените, предлага интересни мачове като Мартин Клижан - Беноа Пер, Доналд Йънг - Дъстин Браун и Фабио Фонини - Райън Харисън. Потенциално в трети кръг пък можем да станем свидетели на супер сблъсък Федерер - Хуан Мартин дел Потро.

Ето и евентуалните двойки на четвъртфинал, ако топ поставените стигнат до там:

Стан Вавринка - Давид Гофен

Роджър Федерер - Доминик Тийм

Рафаел Надал - Милош Раонич

Марин Чилич - Кей Нишикори

Телевизионнното излъчване

Свикнали сме с неудобните часове на гледане на тенис от САЩ и с безсънните нощи през телевизора.

В това отношение обаче тук нещата са доста по-добре. Часовата разлика с Маями е 6 часа, а това значи, че повечето мачове ще бъдат по удобно време.

Прякото излъчване на Mtel Sport 1 започва в 17 часа и всеки ден ще продължава до около 3 часа през нощта.