Григор Димитров започва участието си и на сингъл на турнира в Рим. Най-добрият български тенисист открива днешната програма във Вечния град с двубой срещу американския талант Брендън Накашима.

Сблъсъкът между двамата започва днес точно в 12:00 часа и ще може да го наблюдавате пряко по MAX Sport 1.

В тазседмичната ранглиста Григор, който заедно с партньора си Хуберт Хуркач се класира на двойки във втори кръг в Рим, запази своята 20-а позиция. Досега през сезона на червено той се представя с променлив успех, въпреки че имаше нелек жребий в някои от турнирите. В Монте Карло българинът се представи по изключителен начин, стигайки до полуфинал, където отпадна от Алехандро Давидович Фокина.

На турнирите в Испания обаче хасковлията на два пъти бе сразен от Стефанос Циципас в последователни сетове. И в Барселона, и в столицата Мадрид, гръцката ракета спря Димитров на осминафиналите.

Накашима е под №76 в ранкинга на ATP. Любимата му настилка със сигурност не е клеят, а тази година 20-годишният тенисист се представя доста под очакванията. През 2021 той достигна два ATP финала.

Преди Мастърса в италианската столица Накашима беше в серия от три поредни загуби. В квалификациите обаче успя да сломи съпротивата на Уго Юмбер и Камил Майхржак и по този начин си осигури място в основната схема.

Двубоят между Димитров и Накашима ще е първи между тях.