По време на Мастърса в Шанхай, Григор Димитров даде блиц интервю, в което трябваше да отговаря честно на любопитни въпроси, свързани с живота в тенис тура. Българският тенисист сподели някои интересни моменти и личности, които са част от ежедневието му.

На въпроса кой е най-милият човек в Тура, Григор не се поколеба да отговори: „Хуби Хуркач, определено“. За компания при вечерни излизания, Димитров избира британския тенисист Джак Дрейпър, за когото споделя: „Той може да нагорещи обстановката“.

Когато става въпрос за подценявани тенисисти, Григор посочва Алекс Де Минор, подчертавайки неговите умения: „Той играе много добре“. Най-забавният човек в съблекалнята според него е Франсис Тиафо: „Тиафо е на върха“.

Григор разкри и на кого би се обадил в случай на спешност – отново Хуби Хуркач. В музикално отношение преди мач Димитров слуша Тупак и The Weeknd, които го мотивират за предстоящите битки на корта.

Когато става въпрос за социалните мрежи, Григор е почитател на акаунти, свързани с интериорен дизайн: „Голям фен съм на това“. А когато го попитат за най-запомнящия се начин, по който е заговарял някого, той разказва с усмивка: „Изглеждаш прекрасно“, а аз казах „окей“.

На финала, когато трябваше да посочи най-великия тенисист, Григор не се поколеба и избра Роджър Федерер: „Човекът, на когото винаги съм подражавал, е Роджър“.