Най-добрият български тенисист Григор Димитров сподели, че планира да се подвизава по професионалните кортове поне още 10 години. 

21 снимки

На голямата пресконференция на българина в края на сезона в "Гранд Хотел София" хасковлията даде примери с трима от най-великите в историята на спорта - Новак Джокович, Роджър Федерер и Рафаел Надал, които играят на топкова високо ниво, независимо от напредналата си възраст за спорта. 

"По принцип се виждам да играя тенис в следващите 10 години, но не знаеш какво ще стане. Всеки един играч сега – Роджър, Рафа, Новак, които са на това ниво и играят. Правят го поради различни причини. Мисля, че когато мина 33-34 трябва да намеря истинската причина да играя. Защо искаш да продължиш?".

"Всеки е различен и има различно виждане за играта и целите. Сега моите цели са различни. Гледам да съм фокусиран и ми се иска тялото да ми позволи да играя дълго. Не всеки може да се радва на подобна кариера. Вече 10 години съм в тура и няма една цяла година, която да съм пропуснал – това е добре", завърши българският номер 1 в тениса.