Григор Димитров беше изключително емоционален след големия си успех на полуфинала на Мастърса в Париж срещу Стефанос Циципас. Гришо обясни как е стигнал до победата срещу гърка след малко повече от 2 часа и половина и сега му предстои финал срещу победителя от Новак Джокович и Андрей Рубльов.

„Не мога да опиша емоциите си сега, просто съм щастлив. Преминах по такъв начин през този двубой. Вторият сет, особено в тайбрека, беше коварен. Изоставах в третия с 15-40 и си казах, че не мога да продължавам така. Трябваше да променя нещо, за да победя тенисист като него. През целия двубой направих много добри неща, но в средата на втората част той повиши нивото си и всеки гейм стана труден“, започна Димитров.

Gulliver/GettyImages
39 снимки

„Първите точки в тайбрека бяха отлични. Трябва да се възползваш от тези моменти, тъй като трябва да правиш това срещу качествените съперници. Продължих да вярвам и бъда концентриран, което е много ключово. Няма да плача, но съм много емоционален. Изживявам момента. Пътят е забавен напоследък, все повече неща стават сериозни за мен“, завърши Григор.