Григор Димитров ще участва и в турнира на двойки на Мастърса в Монте Карло. Надпреварата е първа на клей за българина, който явно е решил да използва възможността за повече двубои и да участва и при тандемите.

Негов съперник ще бъде добре познато име в лицето на Давид Гофен. Именно с белгиеца Григор направи множество интересни двубои през 2017-а.

Двамата играха помежду си и на полуфинала в Ротердам през този сезон, когато нелеп рикошет на топката удари белгиеца в окото и доведе до отсъствието му в следващите седмици.

Съперници на тандема Димитров/Гофен в първи кръг ще бъдат французите Адриан Манарино и Фабрис Мартин. При успех пък във втори кръг ги очакват осмите поставени Иван Додиг и Раджийв Рам.

Гришо срещу силен сърбин или опитен италианец в Монте Карло

Любопитното е, че Димитров и Гофен могат да се срещнат един срещу друг на четвъртфинал, тъй като са най-високо поставените във втората четвъртина на схемата.

Григор впечатлява на тренировка с Нишикори

Иначе в турнира по двойки ще има още няколко интересни тандема, съставени от звезди в индивидуалните надпревари. Новак Джокович ще играе заедно със сънародника си Филип Краинович, братята Саша и Миша Звереви също са в турнира, както и двойките Томаш Бердих/Фелисиано Лопес и Карен Хачанов/Милош Раонич.

Димитров игра на двойки в Монте Карло и през 2017-а, когато с Ненад Зимонич загуби от Беноа Пер и Едуард Роже-Васлен.