След няколкоседмична пауза, в следващите дни отново ще видим Григор Димитров на корта за същинския старт на сезона на клей, който идва с Мастърса в Монте Карло.

Григор е поставен под №4 и като такъв почива в първи кръг, а изтегленият в петък следобед жребий определи и евентуалния му път към заключителните етапи на турнира.

Във втори кръг Димитров ще срещне победителя от мача между играещия много силно в последните месеци сърбин Филип Краинович и италианския ветеран Паоло Лоренци. Първият поставен, който може да застане на пътя му е специалистът на клей Алберт Рамос-Виньолас, който ще трябва преди това да победи Джаред Доналдсън и победителя от Тенис Сандгрен-Филип Колшрайбер.

Димитров попадна в доста по-силната горна половина на схемата. На четвъртфинал най-високо поставеният възможен съперник е добре познатият му Давид Гофен, който обаче трябва да надделее в част от схемата заедно с имена като Роберто Баутиста Агут, Беноа Пер, Фелисиано Лопес и Денис Шаповалов.

В половината на българина е №1 в схемата Рафаел Надал, който ще стартира с мач срещу квалификант или Аляж Бедене. В тази четвъртина е и другият голям фаворит на клей Доминик Тийм, както и Новак Джокович. Австриецът и сърбинът могат да се срещнат още в трети кръг. Жребият определено не е лек за бившия №1, който преди Тийм може да срещне друг силен съперник в лицето на Борна Чорич, а ако оцелее, на четвъртфинал би го очаквал самият Надал.

Ето как биха изглеждали четвъртфиналите, ако топ поставените продължават напред:

Надал-Тийм
Димитров-Гофен
Зверев-Пуй
Чилич-Кареньо Буста