Григор Димитров се отказа в последния момент от участие на турнира от категория АТП 500 във Виена, а веднага след това се извини на организаторите и на феновете в австрийската столица.

Българинът имаше покана от организаторите и бе част от жребия за турнира, но в деня преди първия си мач взе решение да се оттегли от участие.

Григор се отказа от Виена заради натоварена програма

Причината е, че многото мачове в последните седмици са оказали влияние, Григор чувства умора и предпочита да отпочине преди следващите важни седмици, в които ще участва на последния Мастърс в Париж, както и на Мастърса на осемте най-добри в Лондон.

Димитров е бил във Виена и в личен разговор с турнирния директор Хервиг Щрака е обяснил причините за късния отказ. Той изрази и надежда в бъдеще да играе в австрийската столица, където до този момент така и не е участвал.

Григор поставен под номер 6 на Мастърса в Париж

"Радвах се много за първото ми участие ввъв Виена. Но след многото мачове в Азия в последно време и успешната седмица в Стокхолм, физически не съм в състояние да играя тук на най-високо ниво", сподели световният №8.

"Разбира се, съм разочарован, че няма да участвам във Виена, но се надявам скоро отново да мога да играя тук", допълни Григор.

Гришо само на 115 точки от Джокович в ранглистата