На прага на участието си на финалния Mастърс за годината, Григор Димитров даде специално интервю за Nitto ATP Finals. Сайтът посвети любопитен материал на първата българска ракета, като напомня, че само преди три години актуалният номер 6 в света е бил резерва. Сега ситуацията е различна, а Гришо е в очакване на първия си двубой срещу Доминик Тийм.

Добър жребий за Григор в Лондон, отново с Григор

„Беше трудно, но това ме направи по-силен и успях да извлека позитивите от ситуацията“, започна Григор Димитров.

„Финалният Mастърс е много специален за всеки. Аз винаги съм искал стигна до него и да съм част от тази елитна група. Какво по-хубаво от това“, добави хасковлията.

Отделя се внимание и на подобрението в стила на игра на Григор, както и на чудесния му бекхенд: „В действителност е имало моменти, в които нещата не вървяха добре, но трябваше да продължавам и да се състезавам“, споделя откровено Гришо.

Григор стартира в понеделник срещу по-малкото зло 

„Искаме просто да се състезаваме. Понякога си оставаш известно време у дома и изгаряш от желание да излезеш и да се състезаваш. Но трябва да продължиш и да положиш нужните усилия. Тази работа понякога е по-важна, защото така влизаш по-лесно в натоварени турнирни цикли. Колкото повече печелиш, толкова повече искаш. Щом загубиш, целият ти свят се срутва“.

Григор тренира под ръководството на Дани Валверду. За влиянието, което този специалист оказва върху него, първата ни ракета коментира: „Първоначално с Дани и останалата част от екипа, седнахме и начертахме план“, спомня си Григор. „Това ще правим и ето как ще го направим“.

„Поставянето на цели, било то краткосрочни, средносрочни, или дългосрочни – спомогна за развитието ми и увереността ми. Настъпва момент, в който разбираш, че можеш да играеш добър тенис и заслужаваш да бъдеш сред най-добрите. Да се научиш да бъдеш търпелив също прави голяма разлика“, продължава Димитров.

За финал Григор коментира старта на новия сезон: „Няма скриване от австралийското слънце. Когато започне новата кампания, ще се види кой е работил и кой не“.