Най-добрият български тенисист Григор Димитров започва участието си на финалите на АTP в Лондон в понеделник (13 ноември). Първата ни ракета ще се изправи срещу Доминик Тийм в първия си двубой от турнира не преди 16:00 часа българско време. 

Добър жребий за Григор в Лондон, отново е с Надал

Григор попадна в групата "Пийт Сампарс" с Давид Гофен, Доминик Тийм и Рафаел Надал. 

Иначе програмата стартира с мач на двойки от 14:00. Вторият сингъл за деня противопоставя Надал и Гофен не по-рано от 22:00 часа. 

Гришо се похвали в Лондон

В първия ден от турнира, който стартира в неделя, ще се играят мачовете от потока на групата "Борис Бекер", в която попаднаха Роджър Федерер, Джак Сок, Александър Зверев и Марин Чилич. 

Първоначално организаторите на турнира съобщиха, че група "Пийт Сампрас" започва в неделя. По-късно обаче от ATP обявиха, че всъщност двубоите от тази група ще се играят в понеделник, а тези от група "Борис Бекер" ще са на 12 ноември.

Димитров и Тийм са се изправяли един срещу друг в общо три мача досега. Балансът е полза на австриеца, който има две победи и една загуба срещу българина. Последно двамата играха на надпреварата в Мадрид тази година и австриецът записа победа с 4:6, 6:4, 7:6 (9). По-рано през годината пък Григор се наложи над Тийм с 6:3, 4:6, 6:3 в Бризбейн, като след това грабна и трофея от турнира. През 2016-а в Акапулко отново Тийм се поздрави с успеха след 7:5, 6:2.