Григор Димитров победи 2:0 сета (6:2; 6:4)  французина Юго Юмбер в мач от първия кръг на турнира на твърди кортове Western & Southern Open от сериите Мастърс в Ню Йорк с награден фонд 4,67 млн. долара. В следващата фаза българинът ще се изправи срещу Мартон Фучович.

Първият гейм стартира със сервис на Григор, който той спечели, но и Юмбер не се даде и изравни набързо за 1:1. В третия гейм французинът имаше брейкпойнт, но Димитров съумя да се събере и поведе с 2:1.

След 30:30 в четвъртия гейм, Григор получи две възможности за пробив, като при първия не сполучи, но двойна грешка на французина позволи на Димитров да поведе с 3:1. С лекота Димитров съумя да вземе подаването си в петия гейм и поведе с 4:1. В следващият французинът намали резултата - 4:2.

Димитров успя да спечели подаването си за 5:2, след като изигра много добър гейм, в който показа страхотна игра от линията.

Юго Юмбер успя да не допусне пробив в седмия гейм и след силен удар с бекхенд на Григор в аут, резултата стана 5:3. Българинът сервира за спечелването на първия сет и започна уверено с 30:0. При последвалото разиграване Димитров атакува, но топката излезе в аут. Последва ас, който му даде предимство от 40:15. При следващото разиграване французинът изпрати топката в аут и поведе с 1:0 сета.

Вторият сет започна без пробиви и двамата тенисисти взеха своите подавания. На почивката Юго Юмбер поведе с 2:1.

При подаването си в четвъртия гейм, Григор позволи на французина да стигне до пробив, след като допусна много неточности от форхенд. Димитров взе добър аванс от 40:15 при сервиса на Юмбер, но допусна иразвняване. Последва грешка на опонента му, след което българина се възползва от това и върна пробива - 2:3.

При подаването си Григор показа стабилна игра и не допусна Юмбер да го притисне, което означаваше равенство - 3:3. В седмия гейм Димитров показа красиви неща и получи точка за пробив. При 30:15 за Юмбер, българинът отправи страхотна къса в полето на французина, която не даде шанс за реакция. Малко по-късно противникът му изпрати топката в аут и това означаваше пробив - 4:3.

Въпреки че допусна двойна грешка в началото на осмия гейм, българинът изигра изключително стабилно своето подаване и поведе с 5:3. Логично Гиргор даде инициативата при подаването на Юмбер в следващия гейм и французинът спечели безпроблемно подаването си.

Димитров започна перфектно десетия гейм, в който трябваше да реши всичко в двубоя. Григор поведе набързо с 40:0. При реализирането на мачбола също нямаше проблем и категорично спечели с 6:4.

В следващият двубой българинът ще срещне словака Мартон Фучович, а в третия кръг може да се изправи срещу Доминик Тийм.

Срещата е първият официален мач за Григор Димитров от края на февруари тази година, когато игра в Акапулко и достигна полуфиналите на надпреварата.

Димитров, който е поставен под номер 14, е шампион в Синсинати през 2017 година. Той има гарантирани 24 560 долара и 10 точки за участието си в основната схема.